MŰHELYTITKOK | Egyedi konyhabútor készítés, fürdőszoba bútor készítés, tolóajtós gardróbszekrény készítés

A London Design bútor stúdiónál büszkék vagyunk az általunk előállított bútorok minőségére és megjelenésére is.

Most elárulunk néhány műhelytitkot, hogyan készítjük a bútorainkat…

Munkalapok pontos illesztése

Egy bútor akkor marad hosszú évekig egyben, ha az elemek, amelyekből összeáll, pontosan és erősen vannak összeillesztve. A minél pontosabb illesztés érdekében műhelyünkben nagy precizitást lehetővé tévő munkagépeink segítségével kialakítjuk az illesztések felületét, amelyet végül a helyszínen ragasztunk össze.
A munkalapok illesztése nem csak a hosszú élettartam miatt előnyös, de kivételesen jó megjelenést is biztosít, ellentétben a hagyományos munkalap fordító
elemekhez képest.

A megfelelő illesztések kialakítása érdekében már a műhelyben “szárazon” összeillesztjük a bútor alkotóelemeit, így mielőtt azt felállítanánk az Ön lakásában vagy munkahelyén, alaposan leteszteljük. A bútorlapok illesztését több fajta szögben is meg tudjuk valósítani, nem csak derékszögben. Így például könnyedén kialakíthatók olyan sarokszekrények, amelyek maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet és egyben könnyen hozzáférhetőek is.

Akrillapok alkalmazása a konyhabútor készítésben

Az akril lapok legfőbb erénye az, hogy sok lehetőséget magában rejtő kiegészítő anyag a konyhabútor készítés során. Az akril lapok természetes ásványok és akrilpolimer ötvözetéből készül. Könnyen megmunkálható anyag, így bármilyen forma vagy felület kialakítható belőle.

egyedi-akril-feluletu-konyhabutor-keszites

A konyhapultok készítésénél előszeretettel alkalmazzuk, hiszen lepergeti magáról a nedvességet, így nem kell attól tartanunk, hogy a bútorunk magába szívja az idővel kellemetlen szagúvá váló ételfoltokat. A könnyű tisztíthatóságának köszönhetően konyhánkat könnyedén tisztán és kórokozómentesen tarthatjuk.

Az akril lap strapabíró anyag, de ha sérülés keletkezne rajta, az általában könnyedén, a helyszínen javítható: nem szükséges a bútordarabot elszállítani a felületi javítások miatt.

egyedi-akril-feluletu-konyhabutor-gyartas

LED világítást – bárhová!

modern-konyhabutor-led-vilagitassal

A LED lámpák előnyeit már számos helyről ismerhetjük. Míg 20 éve még leginkább csak apró elektronikus szerkentyűk jelzőfényeként szolgáltak (pl. azt jelezte, hogy a számítógép billentyűzetén a Caps Lock épp be van-e kapcsolva), addig mára a technológia odáig fejlődött, hogy akár diszkófényként, vagy televíziók fényforrásaként is használnak LED-eket.

A LED legnagyobb előnyei:

    • Olcsó fenntartási költségek. Bár egy LED-lámpa drágább, mint egy hagyományos izzó, ugyanakkor egy watt energiaráfordítással nagyobb fényerőt képes kibocsátani, mint a hagyományos fényforrások. Így kevesebb áramot fogyaszt ugyanakkora fénykibocsátás mellett.
    • Hosszú élettartam. Számos olyan LED lámpa található ma is használatban, amit a 70-80-as években gyártottak. Hasznos élettartamuk jellemzően 25.000-100.000 óra.
    • Könnyen formálható. Mivel a LED-fények apró fénykibocsátó diódákból állnak, ezekből tetszőleges formájú, kialakítású fényforrásokat tudunk létrehozni

LED-szalagok használata bútorkészítés közben

A LED-fények egyik speciális alkalmazása, ha LED-szalag formájában bútoraink megfelelő felületéhez rögzítjük őket. A mikroizzós fényszalagokkal ellentétben a LED-szalagok áramköri lapokra szerelt diódákkal működnek, így amellett, hogy a LED-ek általános előnyeit élvezik, könnyen beállítható segítségükkel, hogy a fényt mely irányba árasszák (ez hagyományos technológiával általában a véletlenen múlik).

modern-konyhabutor-led-vilagitassal-uveghatlappal

LED-szalagok használatával speciális fényhatásokat is el tudunk érni bútorainkon.

© 2016 London Design